Sarah McKenzie

  La Cate

  Divendres 15 | 21:00

  12€ | 8€ Socis de Joventuts Musicals

 

Sarah McKenzie veu i piano

Geoff Gascoyne contrabaix

Joe Caleb guitarra

Adam Paché bateria

comprar entrades

La pianista, vocalista i compositora australiana Sarah McKenzie, una de les més brillants noves figures de l'escena internacional del jazz, es posarà el públic a la butxaca amb la seva veu de vellut, un fraseig d’una altra època, molt humor i encant…però sobretot molt de swing!

 

Després d'enamorar als fans del jazz amb el seu debut discogràfic, "We Could Be Lovers", Sarah McKenzie torna amb el sensacional  "Paris in the Rain". Com en el primer, torna a fer equip amb l'aclamat Brian Bacchus - que ha produït clàssics per a estrelles com Norah Jones, Lizz Wright o Gregory Porter - per presentar un programa apassionant de clàssics i originals de jazz, tots ells  musicalitat de McKenzie .

 

McKenzie es va traslladar a París l'any passat després de graduar-se en el Berklee College of Music de Boston. El títol de l'àlbum és la seva carta d'amor a la Ciutat de la Llum. Les lletres fantàstiques la troben alternant sense esforç entre el francès i l'anglès mentre es es deixa portar pel què li ofereix la ciutat. "Estic molt enamorada de París. És una ciutat molt sorprenent. És tan bonica i té tant per oferir en termes de cultura, menjar i estil. Vaig voler escriure una cançó que capturés tota la bellesa, la màgia i l'esperit de París ".

 

McKenzie defineix "Paris in the Rain" com un àlbum més "elegant". "Mostra una major profunditat dels meus arranjaments", diu abans d'explicar que està formant la seva pròpia visió dins de la tradició del jazz. Per a aquest àlbum, això significava explorar més textures expandint la paleta sonora. L'àlbum compta amb una formació superlativa que inclou el vibrafonista Warren Wolf, el guitarrista Mark Whitfield, el baixista Reuben Rogers, el batera Gregory Hutchinson, el trompetista Dominick Farinacci, el flautista Jamie Baum, el saxofonista alt Scott Robinson, el saxofonista tenor Ralph Moore  i el guitarrista Romero Lubambo.

 

Sarah McKenzie ha actuat en llocs emblemàtics del jazz, els festivals de Monterey, Juan-les-Pins, Marciac i Perugia, Dizzy's i Minton a Nova York, així com els millors clubs de París, Londres, Viena, Munic i Sydney. Juntament amb la Boston Pops Orchestra, va estrenar una de les seves composicions al Boston Symphony Hall. Finalment, la versió australiana de "We Could Be Lovers" va guanyar el Premi Bell al Millor Àlbum Vocal Australià .